"In vi pravite, da ste študirali astronomijo?" se je nasmehnil major rekrutu.
"Kako pa to, da potem ne veste, kaj pomenijo moje zvezde na ramenih?"

hebar

Aleš Hebar

Tudi Aleš prihaja iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Zaposlen je v tovarni TAM v Mariboru. V ansamblu je glavni med črnimi in belimi tipkami, rad pa poprime tudi za diatonično harmoniko, po domače »frajtonarco«, na katero z veseljem zapoje in zaigra kakšno legendarno Slakovo melodijo. V Mariboru je za klavirsko harmoniko obiskoval nižjo glasbeno šolo in jo po šestih letih tudi uspešno zaključil. V ansamblu mu pri petju ustrezajo najnižji toni, saj je zadolžen za drugi bas.


Mitja Vogrin

Mitja je vsestranski glasbenik, saj igra veliko instrumentov, najbolje pa se pri igranju znajde med nizkimi toni, saj v ansamblu igra bariton in bas kitaro. Najprej je glasbeno šolo za klaviature štiri leta obiskoval v Dornavi, pri prof. Lidiji Žgeč. Kasneje pa še za klarinet in sicer pet let na Ptuju, pri prof. Rudiju Toplaku. V ansamblu skrbi za najvišje lege, saj poje prvi tenor. Zadolžen je tudi za vodenje programa na porokah, veselicah in praznovanjih. Tudi on prihaja iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah in zaključuje magisterij logistike v Celju.

vogrinm
vogrinu

Uroš Vogrin

Uroš prihaja iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Kljub temu, da je na Ptuju pri prof. Majdi Kramberger uspešno zaključil nižjo glasbeno šolo iz trobente, je v ansamblu zadolžen za ritem, saj igra kitaro in bobne. Ob enem je študent socialne gerontologije v Murski Soboti. Urošu je bila glasba, tako kot starejšemu bratu Mitji položena že v zibelko, saj imata v sorodstvu veliko glasbenikov, s katerimi vedno rada zaigrata, v svojem prostem času pa se najraje odpravita na ribičijo.


Davorin Štebih

Prav tako kot ostali trije člani tudi Davorin prihaja iz občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah. V ansamblu igra klarinet in kitaro ter skrbi da akordi zazvenijo harmonično in ubrano, saj v ansamblu poje prvi bas. Za klarinet je v Lenartu končal šestletno nižjo glasbeno šolo pri prof. Zdravku Zimiču. Zraven glasbe ima veliko veselje tudi do kmetovanja, saj na domačiji skrbno obdeluje manjšo kmetijo, zraven pa še študira agronomijo na Ptuju.

stebih
firbas

Mitja Firbas

Mitja pa prihaja iz občine Cerkvenjak in je študent gradbeništva v Mariboru. Trobento igra že od svojega šestega leta, s katero je pri prof. Bojanu Bezjaku v Lenartu končal nižjo glasbeno šolo. Prav tako pa trobento igra tudi v Pihalnem orkestru »MOL« iz Lenarta. V ansamblu skrbi, da so vsi toni ubrani, saj je v ansamblu kot glavni vokalist zadolžen tudi za vodilno melodijo, drugi tenor. Je tudi vsestranski športnik, najraje pa igra mali nogomet.


Več naših slik najdete v Galeriji.